✕ Stäng

Behandling vid tandimplantat

Behandling kring ett tandimplantat tar lite tid och är ett inte helt okomplicerat ingrepp. Det kräver specialistkunskap och god förundersökning.

Emilie Karlson, redaktör på Healthcare Media
Senast uppdaterad 21 september 2015

Behandling tandimplantat

Behandling

Innan en implantatbehandling undersöks käkbenet noga. Om tandläkaren bedömer att käkbenet håller för en skruv påbörjas behandlingen. Slemhinnan viks då undan så att käkbenet kommer fram.

Sedan borras hål med en särskild borrmaskin och implantaten sätts på plats. Implantaten behöver tid på sig för att växa fast i käkbenet och det kan ta olika lång tid beroende på var de sitter. Medan du väntar får du använda en avtagbar tandprotes.

På söktjänsten Tandläkare.se kan du hitta en tandläkare i din närhet som utför dessa behandlingar och dessutom boka tid.

Nya tänderna

De nya tänderna som ofta är gjorda av plast eller keramik byggs kring en titanstomme. Det tar några veckor att framställa tänderna men när de är klara kan de skruvas fast på implantaten. Det gör inte ont att sätta implantat i käkbenet.

Dagens lokalbedövning är mycket effektiv och tar bort smärta. Det kan ibland värka i käkbenet under några dagar efter operationen. Då kan det hjälpa med en smärtstillande tablett.

Senaste Nytt